Guidad naturvandring – lyssna och vandra var och när du vill (19 min)

Välkommen till Rise Naturvandring med medveten närvaro.

En inspelad naturvandring som inspiration för att uppleva naturen lite närmare en stund och bara vara.

Det fina med att vandra i naturen med medveten närvaro är att du inte ska någon annanstans än där du är just nu och att det inte finns något bestämt sätt att utföra övningarna på. Prova dig fram och låt din egen dagsform och takt vara det som får leda.

Instruktion

Ta dig någonstans i naturen där det är relativt fritt från störning från andra människor eller aktiviteter. Lite trafikbrus på avstånd eller enstaka förbipasserande människor är förstås okej, men sök dig gärna till lite lugnare områden om du kan.

Kom ihåg att guidningen bara är inspiration och förslag, så utgå från dina behov, den plats du är på och andra förutsättningar just där du är. Din upplevelse här och nu är det viktiga.

Under naturvandringen/skogsbadet rör vi oss långsamt med stopp vid några tillfällen som bjuder in till olika naturupplevelser där du använder dina sinnen.

När du tagit dig till din plats, klickar du bara på spelaren nedan och följer med. Självfallet kan du stoppa, pausa och backa precis som det passar dig och din vandring:


Bra att tänka på och ha med sig:

  • Kläder som skyddar mot eventuellt regn eller kyla. Det låga tempot gör att det är lätt att bli kall. Ta gärna med något extra varmt för de stunder vi är helt stilla.
  • Fulladdad telefon, om din telefon laddar ur snabbt är en powerbank bra att ha med.
  • Headset som du kan lyssna med bara ena örat (för att kunna höra naturen med det andra).
  • Sitt- eller liggunderlag.
  • Vattenflaska, eller något varmt att dricka.

Välkommen!

 

Samtliga rättigheter till detta material tillhör Rise-Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen.