Inspiration Skogsbad – läs och lyssna

Bi inspirerad av böcker och artiklar skrivna av grundare, experter och utövare.

Klicka på boken för att komma direkt till Adlibris där du kan beställa boken (finns även på Bokus och andra bokhandlar):

Shinrin-Yoku: bli friskare & lyckligare med natur- & skogsterapi. Av Dr Qing Li.

Ljudbok

I vetenskapen bakom skogsbad möter vi inte bara svepande förklaringar, utan författaren Qing Li reder ut det mesta som skrivits i ämnet på ett enkelt och lättfattligt sätt på luftiga boksidor, där de vackra bilderna nästan är värda läsningen i sig själva. Han utgår från biofilihypotesen, som betyder att vi människor har ett biologiskt behov av samhörighet med naturen, och att naturens rytm också är vår rytm, där vi genom att öppna våra sinnen kommer närmre den miljö som var våra förfäders hem.

Klicka på boken för att komma direkt till Bokus där du kan beställa boken (finns även på Adlibris och andra bokhandlar):

Shinrin yoku : Bli lugn och harmonisk med natur- och skogsterapi. Av Yoshifumi Miyazaki

Vetenskap möter natur och mindfulness i den här boken om trädens helande kraft.
Begreppet shinrin yoku eller ”skogsbad” myntades i Japan på 1980-talet och betyder bokstavligt talat att bada i den atmosfär som finns i skogen.
Många människor har ett särskilt förhållande till träd, och instinktivt vet vi att vi mår bättre i naturen. Här guidar den japanske forskaren Yoshifumi Miyazaki dig i hur man utövar shinrin yoku. Han redogör också för de vetenskapliga bevis som finns för skogsterapins positiva effekter, bland annat sänkta stressnivåer, stärkt immunförsvar och positiv sinnesstämning.

 

Även Friluftsfrämjandet skriver på sin hemsida om skogsbad och tipsar om olika vandringar.

  1. Skogsbad för nybörjare
  2. Ny forskning: Skogsbada för hälsans skull
  3. Tillbaka till rötterna med Shinrin-Yoku Skogsbadsvandring