Praktisera självmedkänsla i vardagen

”Ställer du höga krav på det du levererar? Ibland alldeles för höga? Snubblar du emellanåt på din inre stress? Lägger din självkritiska röst dessutom ett illvilligt krokben för din framfart?

Då är du inte ensam. Vi är många som på olika vis har svårt att känna medkänsla med oss själva. Istället är vi ofta snabba med att själva kritisera och förringa det vi gör. Även det vi gör med kärlek, omtanke och de bästa intentioner.

Marie Bengtsson, familjeterapeut och coach, har publicerat en e-bok kring just självmedkänsla och beskriver den såhär:
” I e-boken Självmedkänsla berättar jag om: Vad självmedkänsla är och varför just självmedkänsla är bra mot självkritik. Varför du inte ska debattera med din inre kritiker och vad du ska göra istället. Enkla övningar som hjälper dig att praktisera självmedkänsla i vardagen.”

Du hittar boken på: https://blimeradu.se/bibliotek/. Där finner du också flera andra e-böcker som är gratis att ladda ned både i PDF och ljudfil och som bland annat handlar om gränser och att bli vän med din inre kritiker.

Fler tips här på Stödportalen kring just självmedkänsla hittar till exempelvis Självmedkänsla – både möjligt och viktigt. och Självomsorg är inte själviskt..

 

 

Detta är ett tips om en extern resurs och Rise tar inget ansvar för innehållet. Här på Stödportalen publicerar vi material från flera skilda perspektiv i syfte att bredda kunskap, bidra till reflektion, spegla erfarenheter kring sexuella övergrepp i barndomen och dess konsekvenser samt öka förutsättningar för läkning hos den som lever med erfarenheten av sexuella övergrepp i barndomen.