Att sätta kärleksfulla gränser

”Vårt inre är vår trädgård och vi behöver ha ett staket runt den, med en grind som bara öppnas inifrån.”

Upplever du att dina gränser är utsuddade? Har du svårt att känna av vilken gräns som är okej i relation till andra och kanske har du också svårt att uttrycka det? Känns det ibland oklart var gränsen går mellan dig och andra?
Då är du inte ensam. Vi är många som på olika vis kämpar med just svårigheter med gränser som en av konsekvenserna efter övergreppen vi utsattes för som barn. Vi är många som är medvetna om utmaningarna det kan innebära att upptäcka, skapa och upprätthålla kärleksfulla gränser gentemot oss själva och vår omgivning. Inte minst känslomässigt.

Marie Bengtsson, familjeterapeut och coach, har publicerat en e-bok kring just gränser och beskriver det såhär:
”I denna e-bok på tre kapitel har jag samlat mina bästa råd och verktyg för hur man börjar sätta gränser när dessa har raserats eller suddats ut. Kanske av beroende eller någon annan form av dysfunktion. Kanske av för mycket stress över allt för lång tid. Kanske av något annat skäl. I vilket fall som helst är denna bok skriven för dig som vill bli bättre på att sätta tydliga och kärleksfulla gränser.”

Du hittar boken på: https://blimeradu.se/bibliotek/. Där finner du också flera andra e-böcker som är gratis att ladda ned både i PDF och ljudfil och som bland annat handlar om självmedkänsla och att bli vän med din inre kritiker.

 

 

Detta är ett tips om en extern resurs och Rise tar inget ansvar för innehållet. Här på Stödportalen publicerar vi material från flera skilda perspektiv i syfte att bredda kunskap, bidra till reflektion, spegla erfarenheter kring sexuella övergrepp i barndomen och dess konsekvenser samt öka förutsättningar för läkning hos den som lever med erfarenheten av sexuella övergrepp i barndomen.

 

#gränser #självmedkänsla #blimeradu #mariebengtsson #e-bok #boktips