Sommarprat med Vivi Wallin & andra överlevare

Har du utsatts sexuellt som barn så är du tyvärr inte ensam.
En viktig del av det vi gör i Rise är att skapa förutsättningar för att ta del av andra utsattas erfarenheter och synliggöra just detta.

Det är ingen spikrak väg och finns inget facit för när det kommer till hur läkning ser ut, men genom att lyssna på (och läsa om) andras upplevelser och erfarenheter minskar ofta upplevelser av skam, skuld och ensamhet. Något som är viktigt för att bryta oss loss från det vi aldrig kunde välja.
Samtidigt ökar hoppet om att det är möjligt att må bättre och att livet kan komma att handla om att leva – istället för att överleva. Vi kan vara varandras ledstjärnor.

Sveriges radio sänder varje år programserien ”Sommar i P1”. Just Sommar har varit ett forum där många sommarpratare de senaste åren delat berättelser om sin sexuella utsatthet som barn. Det är vi så tacksamma för!

Vivi Wallin är en av årets sommarpratare som delar med sig om att hon är ett av alla nu vuxna barn som utsatts sexuellt som barn. Vivi ligger bakom ”Mammasanningar” och ”Fixa själv” på Instagram där hon visar upp ett ofiltrerat mammaliv och delar med sig av lifehacks till sina följare. Hon driver också podden ”Våra sanningar – med Vivi och Carin” tillsammans med Carin da Silva. Vivi Wallin har skrivit tre böcker, senast ”En mammas överlevnadskokbok: enkla recept och genvägar i köket”.

I sitt sommarprat berättar Vivi på ett varmt och hoppfullt vis om att vara ett barn som tidigt förstår att vissa saker inte går att prata om. Om att det som vuxen är möjligt och kraftfullt att välja att inte längre vara tyst, men också om att livet är så mycket mer än det vi en gång utsattes för.

Du kan lyssna på Vivis sommarprat högst upp på denna sida. Du kan också lyssna via Sommars egen sida här.

Vi passar också på att tipsa igen om några av tidigare års sommarpratare som också delat med sig av att de utsatts sexuellt som barn:

Axel Gordh Humlesjö
Mathilda Hofling
Peter Jöback
Sofie Sarenbrant

Vivi Wallin
Foto: Mattias Ahlm (Källa Sveriges Radio)

 

#sommar #sommarprat #Sverigesradio #Radio #Podd