Rise-podden #2 Skam (2017)

Skam, skuld och skräck är känslor som de allra flesta som utsatts för sexuella övergrepp i barndomen upplevt och känner igen. Skam och skuld är känslor som förlamar och som ofta har orsakat att många år har förflutit innan någon annan fått veta vad som hänt, eller innan den som utsatts söker hjälp.

Att lida av skräck som stannat kvar i kroppen långt efter övergreppen är också svårt handikappande när det kommer till förmågan att leva ett välmående liv. Skam, skuld och skräck kan skapa så stor ångest att man i allra värsta fall väljer att avsluta sitt liv. Känslorna blir övermäktiga och går inte att hantera längre. Att få en möjlighet till att bearbeta dessa känslor är därför absolut livsavgörande. För att kunna läka, återta livet och känna hopp igen.

I detta avsnitt av Rise-podden vill vi förmedla att det går, att det finns en väg och att livet kan bli fantastiskt-trots allt. Möt våra medlemmar Birgitta, Sara och Anne-Sophie i ett samtal om deras livsviktiga erfarenheter kring just skam, skuld och skräck.

Du kan lyssna både via spelaren högst upp på denna sida, eller via länkarna till höger om du till exempel vill använda en app och även spara avsnittet där.

 

 

#konsekvenser #kunskap #lyssna #podd #poddar #rise-podden #närstående #familj #personligaberättelser #podcast #utsatt #yrkesverksam #skam