Rise-podden #3 Sexualitet (2017)

Efter att ha utsatts för sexuella övergrepp i barndomen är det vanligt att uppleva svårigheter med intimitet, närhet och sexualitet i vuxen ålder. Det blir en påtaglig, smärtsam och central del av alla de konsekvenser övergreppen fått.

Trots detta pratas det oerhört lite om just ämnet sexualiteten efter att ha utsatts. Det är ont om litteratur i ämnet och är ofta svårt att finna psykoterapeutiskt stöd kring just sexualitet. För en partner till en överlevare av sexuella övergrepp i barndomen kan det också vara svårt och smärtsamt att försöka förstå vad det är som händer.

I detta avsnitt delar därför vår modiga podd-panel med sig av sina erfarenheter och känslor kring sexualiteten och hur den påverkats av övergreppen i barndomen. Vi hoppas att det som sägs ger nya tankar likväl som igenkänning. Såväl för dig som varit utsatt, som för dig som finns nära och vill ge stöd. Möt Birgitta, Sara och Anne-Sophie i ett samtal om deras livsviktiga erfarenheter.

Du kan lyssna både via spelaren högst upp på denna sida, eller via länkarna till höger om du till exempel vill använda en app och även spara avsnittet där.